Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
Norah en Sophie

We moeten rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan

Sophie kan rennen, Norah nog niet die valt, staat op en gaat door. Een sterk karaktertje. Norah heeft drie eieren op haar hoofdje gehad. Van het vallen van de Trip Trap. Gelukkig niet op één moment. Het waren drie échte grote eieren. Norah brulde het uit, huilde tranen met tuiten, begroef haar gezicht in de holte van je schouder, nam haar tijd om haar verdriet te uiten en besloot dan dat het genoeg was. Tijd om weer aan de slag te gaan.

Met buil klimt ze de Trip Trap weer op. Ze gaat weer staan. Verder met balanceren op het randje van een vierde ei, want staan zal ze. Zo hoog mogelijk.

Opzij opzij opzij

De meiden komen eraan. Het gaat zo snel. De groei van de meiden. De stappen die ze nemen. Sophie klinkt al bijna als een kind aan de telefoon en niet meer als een peuter. Norah weet de Dikkie Dik-app feilloos op de iPhone te vinden. Drie bladzijden swipen, één bladzijde terug, want ze zat te ver dan middenop de pagina in één keer het juiste plaatje aanklikken. En jawel... daar start het muziekje van Dikkie Dik. Grote ogen bij Norah en een blije lach op haar lippen.

Zaterdag na de Sinterklaas intocht lunchten we bij de Winkel van Sinkel in het centrum van Utrecht. Boven hadden ze een grote ruimte. Daar renden Norah, Sophie en het beste vriendinnetje van Sophie, Jazmine van de ene kant naar de andere kant van de ruimte. Over het middenpad tussen de tafeltjes waar mensen lekker zaten te eten. Ze renden en speelden.

En dan is daar het moment waarop drie meiden, hand in hand, op een rijtje door de ruimte lopen. De wereld is van hun, draait om hun en genietende blikken van gasten bevestigen dat het klopt. Het klopt dat dit de meest vrije periode is van je leven.

Hoe snel gaat de tijd

Zijn weken minuten, maanden uren, kwartalen dagen en jaren weken. Soms lijkt het zo. De meiden groeien als kool en opeens loop je met twee dametjes over straat. Twee dametjes die elkaar aankijken en opeens kunnen schaterlachen. De vrolijkheid zelve. Zelf heb je het gevoel dat je nog moet uitslapen na de vermoeiende periode van de eerste zwangerschap.

We hebben nu bijna een jaar lang gerend, gevlogen van hot naar her, zijn gevallen en weer opgestaan. Van drie dagen creche naar nul naar één dag. Van tweeverdieners naar één. Van vrije tijd en van elkaar genieten naar altijd bezig en werken aan werk. En aan elkaar.

Daar komt vrijdag verandering in. Vrijdag gaan we naar Denemarken. Genieten van elkaar. Lekker niets mee dat moet, alleen wat mag. Lekker buiten in de kou en binnen bij de haard. Spelletjes spelen met zijn vieren. Praten over koetjes en kalfjes, voetbal en de lotto. Over niets, stilstaan.

opzij opzij opzij

maak plaats maak plaats maak plaats
we hebben ongelofelijke haast
opzij opzij opzij
want wij zijn haast te laat
we hebben maar een paar minuten tijd

we moeten rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan
we kunnen nu niet blijven we kunnen nu niet langer blijven staan

een andere keer mischien
dan blijven we wel slapen
en kunnen dan mischien als het echt moet
over koetjes, voetbal en de lotto praten
nou dag totziens adieu het ga je goed

we moeten rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan
we kunnen nu niet blijven we kunnen nu niet langer blijven staan(6x)

Songtekst: Herman van Veen


1 reactie

oma Jacomien schrijft:

Nou Norah wat hoor ik allemaal van jou al 3x uit je stoel gevallen en bulten op je kop gehad en jij vergeet het snel weer. Nou oma had al wel zoiets van je gedacht jij bent een stoere meid. Toch mag je af en toe best huilen dat hoort er ook bij. Met je zus en haar vriendinnetje had je reuze pret heerlijk hé zo met elkaar en dan strakjes lekker een weekje weg naar Denemarken, nou jullie zullen je vast niet vervelen.
veel liefs en kusjes ook voor je pappa en mamma en Sophie. dag dag

Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Oktober/November 2012

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: