Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
Norah en Sophie

Zomerse ontdekkingsreizen

Lekker badderen
Omdat het zo heet was buiten, hadden we het zwembadje opgeblazen. Een weekendje bbq'en en badderen. Lekker genieten van de hitte en de halfschaduw. En jawel. Norah spettert als een gek, terwijl Sophie worstelt met het feit dat ze nog nauwelijks in het badje past. Sophie wordt bijna boos op Norah, tot ze zich realiseert dat haar zusje het niet zo slecht bedoelt en dan spettert ze vrolijk mee. Lekker rozig kunnen de meiden na hun spetterend avontuur naar boven. Lekker slapen. Alhoewel...?

Bedgevecht
Samen staan de meiden rechtop in bed. De kreten van plezier stoppen abrupt en twee onschuldige koppies kijken je aan. Norah (11 maanden) en Sophie (2 jaar en 9 maanden) houden de bedrand vast. Op de vloer liggen alle spullen uit Norah's bedje en omgeving verspreid. Alle spullen teruggestopt in bed en de meiden weer onder de deken. En ja hoor, even later gaan de meiden weer door met waar ze mee bezig waren :-) Heerlijk toch!

Bijna lopen
Norah loopt nu nog aan de handjes, maar dat duurt niet lang meer. Ze heeft er zin in. Zoals ze
staat te dansen wanneer ze muziek hoort, staat ze te popelen om te lopen. En als ze aan de hand wandelt, stopt ze graag een moment om een steentje op te pakken dat haar aandacht tijdens de wandeling heeft opgeslokt. En dan tijdens de wandeling komt zus Sophie op haar loopfiets voorbij getuft. Op weg naar buiten.

"Ga je op reis, Sophie?"
Sophie wil fietsen... En dan wil ze via de poort door het nauwe straatje achter de huizen fietsen, waar ze niet verder mag dan de stoep. "Afgesproken, Sophie?" Ja, is goed... ze knikt en vertrekt. En papa filmt haar tot ze uit het zicht is.

Natuurlijk ga je niet op reis tot de plek die je kunt zien. Als je reist, wil je net iets meer zien dan je je had voorgenomen. Zo ook Sophie. Papa neemt een kijkje, want de grote weg is wel eng. En daar staat Sophie. Op de stoep, maar wel een eind om de hoek. Ze kijkt aan het einde van de weg, leunt een tijdje op haar stuur en keert dan weer om. Iedere keer dat Sophie ging, rende papa naar de hoek, buiten het zicht. Voor de zekerheid, maar het was niet nodig. Elke keer weer keek Sophie nieuwsgierig om zich heen. En ging niet verder. Nog niet.

Vriendinnetje
Sophie heeft een vriendinnetje ontmoet in de straat, tijdens de reis die ze zelf ondernam. Ontdekken loont!

Gisteren speelden ze voor de tweede keer samen. Sophie mocht patatjes komen eten, want Vera was jarig.

Ruimte
Je vraagt je wel eens af, hoe kom je aan vriendjes en vriendinnetjes? Hoe leer je lopen? Hoe leer je je toetje eten?

Eerlijk? Het gaat allemaal vanzelf. Natuurlijk doe ik tekort aan alle moeite die gaat zitten in netjes leren eten, rommel opruimen, netjes gedragen, op de juiste momenten luisteren, maar dat doen we allemaal, omdat we vinden dat een kind zich moet gedragen op een manier die bij ons past, maar verder....? Voor de belangrijkste momenten kun je alleen maar ruimte geven. Ruimte om te vallen, ruimte om te ontdekken, ruimte om iets om te gooien, maar leren hoe je een lepel in je mond moet steken. Hoe je je ene voet voor de andere moet zetten. Dat is er echt niet bij hoor. Dat doen ze echt zelf. En papa en mama houden dan hun hart vast, terwijl ze uit het zicht toch zeker willen weten of het niet mis gaat.

Er zat anderhalve meter tussen Sophie en papa en een heg en een schaduw. Papa had geluk dat Sophie die nog niet zag. Al weet ze wel wat een schaduw is.


Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Oktober/November 2012

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: