Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
Norah en Sophie

Het familiediner

Nee, niet van de hele familie, maar wel papa, mama, Anne Sophie en Norah Lynn. Sinds vorige week zitten we met zijn vieren aan tafel. En dat voelt een stuk completer zo.

En terwijl Sophie eet wat ze lekker vindt en vooral alleen dat, eet Norah het liefst alles. Een heerlijk geurende mix van rundvlees, tomaten en aardappel ging erin als ontbijtkoek. Het ontbijtkoek niet lang daarna ook. Al had ze daarbij een slimme meid naast zich die zich liever niet waagde aan guacomole, kip en gehakt, maar wel aan niet-gevulde taco's met ontbijtkoek die Sophie stiekem wist te pakken, nadat Norah ze had laten vallen. Dat was vast een heerlijke combinatie.

Norah groeit goed en begint te kruipen. Nog niet altijd uit eigen beweging. Soms moet ze zo hard brullen dat het lijkt alsof haar buikbewegingen haar voortstuwen. Dat is dan meer uit frustratie. Ze wil graag en je kunt zien dat ze er steeds meer lol in heeft. Lachend kijkt ze dan naar je op. Dat gaat gepaard met brabbels en gekir en naar het lijkt met iets dat op "papa" lijkt. Mama hoort dat, dus nee, het is niet papa's wens die sterker dan zijn luisterkwaliteit is.

Het hebben van twee kinderen slokt veel tijd op. Papa werkt de hele week (maar mag gelukkig een deel thuis werken). Mama is bezig nieuw werk te creeren en heeft net haar examens achter de rug. Die moet ze halen om zich over een tijdje officieel schoonheidsspecialiste te mogen noemen. De kinderopvang is sinds 1 januari niet meer. Dat maakt het wel even lastig. Voor ons, maar ook voor de kleintjes, want waar moet je je energie kwijt? Waar zie je andere kindjes? Op de creche kun je je helemaal uitleven en krijg en geef je de hele dag zoveel aandacht dat je 's avonds het gevoel krijgt dat je een zware werkdag achter de rug hebt.

Dan maar vaker samen boodschappen doen, de eendjes eten geven en natuurlijk... het zwembad weer  opzoeken. Eerst alleen met Sophie en nu ook met Norah. Je merkt steeds beter hoe leuk het is om twee kinderen te hebben die stiekem alle tijd mogen opslokken, omdat het zien hoe ze op elkaar reageren energie voor tien geeft.

Als Sophie Norah op de grond ziet huilen, dan komt ze even kijken of ze misschien een speentje wil. En als dat zo is, dan zoekt ze hem op. Als Norah in de schommelstoel zit, komt Sophie erbij zitten om een verhaaltje voor te lezen. Samen willen ze in bed liggen. Althans, Sophie wil en Norah's gezicht spreekt uit dat ze het erg leuk vindt. En zo vinden ze elkaar en groeien ze saampjes op.

Sinds kort is Sophie ons potjeskampioen. Elke dag geeft ze braaf aan als ze naar de wc moet voor een grote boodschap. Het gaat dan zo goed dat mama overmoedig wordt en haar zonder luier laat rond lopen. Totdat Sophie weer een natte broek heeft, omdat ze nog niet door heeft dat ze sneller moet zijn met naar het toilet lopen. Om haar te stimuleren zijn Sophie en mama naar de stad geweest om leuke hemdjes en onderbroeken te halen. Alles vind ze mooi. Vooral met Hello Kitty erop. Trots heeft ze haar ondergoed laten zien aan opa en oma. Het werd een hele modeshow via Skype. Nu gaat ze met nog meer plezier naar de wc. Ze is er erg ijverig in en lijkt het heel leuk te vinden. Vooral omdat ze na afloop een sticker mag uitzoeken en plakken op haar kroontjeskalender.

Papa en mama voelen zich soms een beetje gesloopt. De kinderopvang gaf meer lucht om studie, werk en nieuw werk op de rit te houden. Maar als je gesloopt in bed ligt en beide dochters hebben geen slaap, dan is er geen beter wellnesscenter dan het bed van 2 bij 2 meter met daarin de gezelligheid van het hele gezin. Heerlijk...

Norah is zojuist tijdens dit schrijven onder de bank beland. Ze kan kruipen, maar alleen nog achteruit. Een belangrijke les  in je leven. Je moet je realiseren dat kosten voor de baat gaan. Je gaat dus altijd eerst een stukje achteruit, voordat je vooruitgang boekt. Dus achteruitgang is eigenlijk ook vooruitgang. En stilstaan doen we zelden, behalve dan nu bij dit moment. Even kijken naar hoe ze daar ligt en haar dan voorzichtig onder de bank vandaan plukken ;-)


Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Oktober/November 2012

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: